Месец: м.г

14. фестивал на староградски песни и серенади „ПОД КУЛИТЕ НА СТРУМИЦА“
Project

14. фестивал на староградски песни и серенади „ПОД КУЛИТЕ НА СТРУМИЦА“

НУЦК „Антон Панов“ – Струмица ви го претставува 14. фестивал на староградски песни и серенади „ПОД КУЛИТЕ НА СТРУМИЦА“. На настанот кој е закажан за 10 мај (петок) со почеток во 19:00 часот учество ќе земат неколку друштва и организации од Струмица и регионот: „Распеани струмичани“ „Распеани валандовчани“ „Распеани гевгеличани“ „Распеани радовишани“ „Орнаменти“ – Штип...

Јубилеен концерт „5 години меѓу Вас“
Project

Јубилеен концерт „5 години меѓу Вас“

Јубилеен концерт по повод 5 години постоење на „Фолклорна низа“ и „Фолклорни алки“ во НУЦК  „Антон Панов“. Концертот кој ќе се одржи на 25.04.2024 со почеток во 18:30 е насловен како „5 години меѓу Вас“ а како гости настанот ќе бидат ФА „Бучим“ од Радовиш, ФА „Љупчо Сантов“ од Оризари и гостите од соседна Бугарија,...

Црна дупка
Project

Црна дупка

Премиера на претставата „ЦРНА ДУПКА“ од Горан Стефановски ЦРНА ДУПКА РЕЖИЈА – Љупчо Ѓоргиевски СЦЕНОГРАФИЈА – Валентин Светозарев КОСТИМИ – Андреј Ѓоргиевски КОМПОЗИТОР – Сашко Костов Играат: СИЛЈАН – Васил Михаил СВЕТЛЕ – Танкица Стојанова САЊА – Анкица Бенинова ЦВЕТА – Јасмина Вучкова ТАТКОТО – Кире Ѓоргиев МАЈКАТА – Елисавета Бончева ПЕРО – Коста Ангов...