14. фестивал на староградски песни и серенади „ПОД КУЛИТЕ НА СТРУМИЦА“

14. фестивал на староградски песни и серенади „ПОД КУЛИТЕ НА СТРУМИЦА“

НУЦК „Антон Панов“ – Струмица ви го претставува 14. фестивал на староградски песни и серенади „ПОД КУЛИТЕ НА СТРУМИЦА“.

На настанот кој е закажан за 10 мај (петок) со почеток во 19:00 часот учество ќе земат неколку друштва и организации од Струмица и регионот:

„Распеани струмичани“

„Распеани валандовчани“

„Распеани гевгеличани“

„Распеани радовишани“

„Орнаменти“ – Штип

„Октет Прилеп“.

Концертот ќе биде одржан во големата сала на нашиот центар за култура, а водител на настанот ќе биде Ѓорги Калајџиев.

Project details

Остави одговор

Your email address will not be published.