Историја на театарот

Историја

new

Основање на струмичкиот театар

50-тите

60-тите години

70-тите

80-тите години

90-тите

Премиери во новиот милениум

1984Кабинетот на проф. Тарана Подземна комедија
Беше еднаш Каминот Помошникот на Дедо Мраз
Бледица Клуб на старите лордови Последниот ден на Мирисков
Бум, прас, трас – дедо мрасКокошка Роденден
ВеликаКрајот на кралот Сексуалните нервози на нашите родители
Вечна игра Крвави свадби Селата на Потемкин или јајца на бански начин
Вирус Куче со боја на небо Слепи птици
Вистинскиот минхаузен Лебедова песна Смртта на Дантон
Виктор или деца на власт Љубовникот Сон на летната ноќ
Волшебникот од Оз Малограѓанска свадба Срж
Враќање Мара Де Сад Стаклена менажерија
Вртелешка Молба до Господ Стриндберг досие
Второ пришествие Мурлин Мурло Струмица 1918
Гола Вера Народен пратеник Таа
Големиот смок Не чукај блиску до срцето Тибурсио и синфороса
Дамата од Максим Небо без рамка Фениќани
Дедо Мраз и АладинНекои работи и слично на тоа Харолд Пинтер или без проговор
Дедо Мраз, Астерикс и ОбеликсНи ќар ни зијан Царот Владислав
Дружината на Лајко СезнајкоОгнено лице Црвена магија
Есенска приказнаОперација Лир Црна комедија
Женидба Перпетум мобиле Чудо големо
Животинска фарма Петар Пан Џон габриел боркман
Забрането смеење Петар Пан го спасува Дедо Мраз Шекспир зад решетки
Зад завеси Петтион чин Шума
Зад затворени врати Печалбари
Змеј Горјанин Пинокио
Идиот Пинокио го бара Дедо Мраз
Иксперимент Пипи долгиот чорап
Јованче и Марика Плеј стејшн

НУЦК „Антон Панов“ – Струмица