Категорија: Театар

crna dupka akter scena casil mihail nagradi
Напис

Извонреден успех на претставата „Црна дупка“ на Струмичкиот театар

На 58. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, претставата на струмичкиот театар, „Црна дупка“ од Горан Стефановски, а во режија на Љупчо Ѓоргиевски, ги доби следните три награди: НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА, што е, всушност, награда за најдобра претстава на Фестивалот. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА УЛОГА за актерот Васил Михаил...