Црна дупка

Црна дупка

Премиера на претставата „ЦРНА ДУПКА“ од Горан Стефановски

ЦРНА ДУПКА

РЕЖИЈА – Љупчо Ѓоргиевски

СЦЕНОГРАФИЈА – Валентин Светозарев

КОСТИМИ – Андреј Ѓоргиевски

КОМПОЗИТОР – Сашко Костов

Играат:
СИЛЈАН – Васил Михаил

СВЕТЛЕ – Танкица Стојанова

САЊА – Анкица Бенинова

ЦВЕТА – Јасмина Вучкова

ТАТКОТО – Кире Ѓоргиев

МАЈКАТА – Елисавета Бончева

ПЕРО – Коста Ангов

АНА – Ангелина Тренчева-Ангелова

МАГДА – Јулија Милкова

МАКСО – Стојан Велков-Трн

МОМЧЕ – Илија Младенов

ДЕВОЈЧЕ – Теодора Арсов

Тешко е кога човек е странец во странство. Но уште потешко е кога човек е странец дома. Најстрашни се оние времиња кога самиот дом се претвора во туѓина, во џенем, во јабана. Кога човек е на своето огниште, а саштисан и отуѓен како змија да го полазила. Кога е внатрешно раселено лице. Кога т’гата не е поради отсуство туку поради присуство. Кога седи среде куќи, а не може да си ја препознае домата.

Горан Стефановски

Project details

Остави одговор

Your email address will not be published.