Author: НУЦК (Никола донев)

„ЦРНА ДУПКА“ – Премиера
Project

„ЦРНА ДУПКА“ – Премиера

Премиера на претставата „ЦРНА ДУПКА“ од Горан Стефановски ЦРНА ДУПКА РЕЖИЈА – Љупчо Ѓоргиевски СЦЕНОГРАФИЈА – Валентин Светозарев КОСТИМИ – Андреј Ѓоргиевски КОМПОЗИТОР – Сашко Костов Играат: СИЛЈАН – Васил Михаил СВЕТЛЕ – Танкица Стојанова САЊА – Анкица Бенинова ЦВЕТА – Јасмина Вучкова ТАТКОТО – Кире Ѓоргиев МАЈКАТА – Елисавета Бончева ПЕРО – Коста Ангов...

Тримерски обичаи и адети од Струмица
Напис

Тримерски обичаи и адети од Струмица

,, Тримерски обичаи и адети од Струмица”, традиционалната посна трпеза и настапот на ВИА ,, Распеани струмичани” со тримерските песни. Настанот се одржа на 20 март во фоајето на НУЦК ,,Антон Панов”.

  • 1
  • 2
  • 5