Историја на музиката

Историја на музиката

На 27 мај (понеделник) 2024 г. во просториите на НУЦК „Антон Панов“ од Струмица ќе се одржи концерт на уметниците Тоше Поп-Лазаров – пијано изведувач и Трајче Роглев – корепетитор.

Настанот е дел од проектот „Историја на музиката“ и е во чест на 75-годишнината од постоењето на струмичкиот театар. Ќе биде изведен Концертот бр.5 од Бетовен. Проектот е поддржан од Министерството за култура. Влезот е слободен.

Project details

Остави одговор

Your email address will not be published.