Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.

75 ГОДИНИ СТРУМИЧКИ ТЕАТАР

април 19 @ 19:30 - 22:00

Оваа година струмичкиот театар одбележува 75 години постоење. Како дел од скромното чествување на овој јубилеј на 19 април (петок) се закажани:

19:30 Изложба на театарски фотографии со наслов „75 години НТ „Антон Панов’ – Струмица“ од Сречко Гунчев (фоаје)

20:00 Премиера на претставата „ЦРНА ДУПКА“ од Горан Стефановски

ЦРНА ДУПКА

РЕЖИЈА – Љупчо Ѓоргиевски

СЦЕНОГРАФИЈА – Валентин Светозарев

КОСТИМИ – Андреј Ѓоргиевски

КОМПОЗИТОР – Сашко Костов

Играат:
СИЛЈАН – Васил Михаил

СВЕТЛЕ – Танкица Стојанова

САЊА – Анкица Бенинова

ЦВЕТА – Јасмина Вучкова

ТАТКОТО – Кире Ѓоргиев

МАЈКАТА – Елисавета Бончева

ПЕРО – Коста Ангов

АНА – Ангелина Тренчева-Ангелова

МАГДА – Јулија Милкова

МАКСО – Стојан Велков-Трн

МОМЧЕ – Илија Младенов

ДЕВОЈЧЕ – Теодора Арсов

„Тешко е кога човек е странец во странство. Но уште потешко е кога човек е странец дома. Најстрашни се оние времиња кога самиот дом се претвора во туѓина, во џенем, во јабана. Кога човек е на своето огниште, а саштисан и отуѓен како змија да го полазила. Кога е внатрешно раселено лице. Кога т’гата не е поради отсуство туку поради присуство. Кога седи среде куќи, а не може да си ја препознае домата.“

Горан Стефановски

Детали

Дата:
април 19
Време:
19:30 - 22:00
Настан Категории:
, ,

Организатор

НУЦК „Антон Панов“-Струмица
Телефон
072 233 012
Email
info@nuckantonpanov.mk

Театарот го задржува правото за менување на репертоарот