Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.

Црна дупка

април 26 @ 20:00 - 22:00

МКД250

Тешко е кога човек е странец во странство. Но уште потешко е кога човек е странец дома. Најстрашни се оние времиња кога самиот дом се претвора во туѓина, во џенем, во јабана. Кога човек е на своето огниште, а саштисан и отуѓен како змија да го полазила. Кога е внатрешно раселено лице. Кога т’гата не е поради отсуство туку поради присуство. Кога седи среде куќи, а не може да си ја препознае домата.

Режија: Љупчо Ѓоргиевски
Текст: Горан Стефановски
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Андреј Ѓоргиевски
Композитор: Сашко Костов
Актери:

Васил Михаил
Танкица Стојанова
Анкица Бенинова
Јасмина Вучкова
Кире Ѓоргиев
Елисавета Бончева
Коста Ангов
Ангелина Тренчева-Ангелова
Јулија Милкова
Стојан Велков-Трн
Илија Младенов

Детали

Дата:
април 26
Време:
20:00 - 22:00
Цена:
МКД250
Настан Категорија:

Сала

Камерна сцена
Телефон
075/468-904

Организатор

НУЦК „Антон Панов“-Струмица
Телефон
072 233 012
Email
info@nuckantonpanov.mk

Театарот го задржува правото за менување на репертоарот