Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.

Вујко Вања

октомври 13, 2023 @ 20:00 - 22:00

МКД250

Вујко Вања — драма од рускиот драматург Антон Павлович Чехов. Објавена е во 1897 г., а две години подоцна ја имала својата премиера во московскиот театар.

Главната идеја на драмата е приказ на луѓето полни со емоционални фрустрации, или како што Чехов ги нарекува, „луѓе кои залудно го потрошиле животот“. Ликовите се несреќни, но несреќни на свој начин. Драмското дејство не е класично развиено, туку е одраз на психолошкото настроение на носечките протагонисти. Низ делото постојано провејува необјасниво чувство на меланхолија, која ја наподолнува атмосферата на безработица и безделничење.

Детали

Дата:
октомври 13, 2023
Време:
20:00 - 22:00
Цена:
МКД250
Настан Категорија:

Сала

Приватно: НУЦК “Антон Панов“
Плоштад Гоце Делчев бб
Струмица,

Театарот го задржува правото за менување на репертоарот