Loading Настани

« Сите Настани

  • Овој настан е поминат.

Classic International Festival 2024

јуни 1 - јуни 9

Од 1-9 јуни се организира Класика меѓународен фестивал струмица со богата програма каде што ќе гостуваат групи од повеќе балкански земји.
1 ЈУНИ-20:00

Клавирско Трио „3-ОС“ (Р.Хрватска)
К.Наумов – виолина
Ж.Трбац – виолонело
М.Мајиќ – пијано
Локација: НУЦК„Антон Панов“ фоаје

3 ЈУНИ-20:00
Градски мешан хор „Гортинија (Р.С Македонија)
И.Атанасов – диригент
Локација: Црковен храм „Св.Петнаесет Тивериополски великомаченици“

5 ЈУНИ-20:00
Концерт: „Дуо гитари“ (Р.Бугарија)
Ц.Брешкова и Б.Трохарова
Локација: Галерија

7 ЈУНИ-20:00
Концерт: „Дуо пијано“ (Р.С Македонија)
Т.Божиновска и Б.Димовска
Локација: НУЦК„Антон Панов“ фоаје

9 ЈУНИ-20:00
Концерт: Камерен оркестар „Аморосо“ (Р.Србија)
Локација: НУЦК„Антон Панов“ фоаје

Детали

Start:
јуни 1
End:
јуни 9
Настан Категорија:

Организатор

НУЦК „Антон Панов“-Струмица
Телефон
072 233 012
Email
info@nuckantonpanov.mk

Театарот го задржува правото за менување на репертоарот