Слободан Ѓошиќ

Кореограф

Роден во 1976 година во Гевгелија. Дипломирал на Факултетот за музичка уметност во Штип, отсек – гитара. Постдипломец на оваа високообразовна институција во класата на проф. Тони Китановски. Во НУЦК „Антон Панов“ вработен од 2019 г.