Драган Маџаров, уметнички раководител на Струмичкиот театар и на НУЦК „Антон Панов“ од Струмица. Роден во 1978 година во Струмица. Дипломиран културолог на Филозофскиот факултет во Софија. Член на Собранието на МТФ „Војдан Чернодрински“ од Прилеп.