Елисавета Василева-Бончева

Стручен соработник за фолклор

Родена во 1981 година во Струмица. Дипломирала на Државната музичка академија „Панчо Владигеров“ во Софија (Бугарија) на отсекот – оперско пеење. Магистрирала на Факултетот за музичка уметност во Скопје. Во НУЦК „Антон Панов“ вработена од 2010 година.